zwart wit wonen

Het mooie contrast tussen zwart en wit zien we vaak terug in interieurs. Het contrast is heel clean en strak en wordt daarom vaak gebruikt in moderne interieurs. maar hoe kun jij zelf een zwart wit interieur maken? 

zwart wit interieur

@zwart_wit_wonen

Een zwart-wit interieur berust uiteraard op het zwart wit contrast. Vaak zijn de muren in een witte kleur, die worden gecombineerd met zwarte meubels. Het voordeel van de lichte wanden is dat er meer licht wordt weerkaatst. Dit geeft een luxe, stoere en ruime indruk. 

Zorg ervoor dat de grote meubels contrasteren met de omliggende kleuren. Een grote witte kast zal prachtig tot zijn recht komen op een zwarte wand. 

Ook in de decoraties is het belangrijk dat je de zwart wit kleuren laat terugkomen. Dit zorgt ervoor dat de decoraties goed passen bij de rest. Als je je nu afvraagt of dat het huis niet koel of saai maakt, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je kunt namelijk een zwart-wit interieur heel makkelijk warm en knus maken. 

zwart wit huis

Vraag je je af welke muren je zwart moet verven en welke wit? Dan hebben wij een makkelijk trucje voor je. 

Omdat zwart een hele dominante kleur is die de aandacht pakt is het noodzakelijk dat de meerderheid van het interieur wit is. Ga uit van een verhouding waarbij 75% wit of grijs is in huis en dus 25% zwart of accentkleur.

In een kamer is het leuk om één wand zwart te verven en dan andere wanden weer in de lichte kleur. Er komt zo in de kamer veel aandacht op die ene wand dus zorg ervoor dat je hier een mooie eyecatcher hebt hangen. 

Zwarte muur in huis

homedeco

Een mooie eyecatcher in de zwart wit stijl is bijvoorbeeld een prachtige zwart-wit poster

zwart wit decoratie

Warmte aan zwart wit interieur

zwart wit inrichting

Je kunt warmte toevoegen aan jouw zwart-wit interieur door leuke elementen toe te voegen, die de gezelligheid brengen in jouw huis. 

Een leuke en simpele manier om dit te doen is door gebruik van veel mooie kaarsen. Vooral in de avond is het leuk om de kaarsen aan te hebben en zo extra warmte te geven aan een ruimte. 

warm zwart wit interieur inspiratie

@zwartwitwonen

Een andere manier om veel warmte toe te voegen aan een zwart wit interieur is door het gebruik van planten en bloemen in huis. Mooie planten in huis kunnen zo kleur brengen aan het interieur en het huis meer leven geven. Ook in een zwart-wit interieur kun je dus gekleurde bloemen gebruiken, let er wel op dat het de ruimte niet de te druk maakt. Dat is namelijk wat je wil voorkomen bij een zwart-wit interieur. 

Planten in zwart wit interieur

ikwoonfijn

Zwart wit interieur combinatie kleuren 

De contrasterende combinatie in een zwartwit huis kun je ook goed combineren met grijs. Grijs is de neutrale tussenhangende kleur die goed bij wit en zwart past. 

Grijs wordt vaak gebruikt omdat zwart een dominante kleur is en zo heel erg de aandacht trekt. In ruimtes die niet te druk moeten worden kun je goed grijs gebruiken als alternatief. 

strak zwart wit interieur

stripes and walls

Mooie accentkleuren, zoals rood, groen, oranje en geel kun je ook gebruiken in een zwart-wit interieur. Dit kun je doen door decoraties te kiezen met een accentkleur erin. Denk aan een poster met rode accenten of een paar kleurrijke kussens op de bank. 

Belangrijk is wel dat deze accentkleuren niet het contrast tussen zwart en wit verstoren, gebruik dus niet teveel accentkleuren en laat de kleur ook niet teveel terug komen. 

accentkleur gebruiken in huis

huis-inrichten

natuurlijke elementen in een zwart wit huis

De zwart wit stijl kun je goed combineren met natuurlijke elementen in huis. bijvoorbeeld veel gebruik van hout. Deze hout kleur kan ook gelijk een prachtige accentkleur zijn. 

zwart wit interieur met hout accenten

@zwart_wit_wonen

Je kunt dit hout laten terugkomen in stoelen, in de traptreden en in andere details. 

Geen fan van de houtkleur in huis? Dan kun je altijd nog het hout verven in zwart, wit of grijs. 

 Met deze tips weet jij hoe jij de zwart wit interieurstijl in jouw huis kunt toepassen, veel succes! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd