Welke populaire woonstijlen zijn er

Twijfel je nog over welke stijl je wil gebruiken in jouw huis. Wil je graag weten welke woonstijlen er zijn en zo uitvogelen welke bij jou past, of wil je graag weten welke stijl jij nou hebt in huis? Wij benoemen hier 10 woonstijlen die jij kunt gebruiken in jouw interieur.

Wij geven je nu antwoord op de vraag 'welke woonstijlen zijn er?'

1. Industriële woonstijl 

welke woonstijlen zijn er in Nederland

De industriële woonstijl is de populairste woonstijl in Nederland. Maar liefst 26% van de Nederlandse huishoudens zeiden in een onderzoek van Veneta, dat ze een industriële stijl hebben in huis. De industriële woonstijl draait om stoere en natuurlijke materialen, zoals hout, beton en veel metaal. Het metaal wordt vaak donker geverfd om zo een stoerdere indruk te geven.

Omdat deze stijl zo populair is zijn er ook veel variaties mogelijk op deze stijl. Deze variaties hebben wij hier genoemd. 

Industriële woonstijl - populaire woonstijlen

Roomed

Woonstijl toepassen 

Je kunt deze stijl toepassen in jouw interieur door veel stoere materialen te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een mooie leren bank. Dit geeft een stoere sfeer aan jouw interieur. 

 

Industriële woonstijl - welke woonstijlen zijn er

vtwonen

Wil je graag nog een mooie eyecatcher in huis dan is een metalen kast een aanrader van ons. Een donkere metalen kast zal zeker de aandacht trekken in jouw interieur. 

industriele kast

dimehouse

2. Landelijke woonstijl 

De landelijke woonstijl is de tweede populairste woonstijl volgens het onderzoek van Veneta. De landelijke woonstijl is knus en gezellig. In de landelijke woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van warme elementen, zoals kussens, kaarsen en plaids. 

Landelijk interieur - welke woonstijlen zijn er

pinterest

Woonstijl toepassen 

Je kunt de landelijke woonstijl toepassen door aan de eetkamer oor fauteuils te gebruiken. Deze stoelen geven een warme landelijke sfeer en zitten vaak ook nog eens heel lekker. 

 

Landelijke woonstijl toepassen

henk van wijk 

Als je meer richting de boerderij woonstijl wil gaan kun je ruw opgeschuurd hout gebruiken in jouw interieur. 

ruw opgeschuurd hout woonstijl

the sassybarn

3. Scandinavische woonstijl

 In de Scandinavische woonstijl staan lichte kleuren centraal. Een kleur als beige op de wanden is daarom een goede keuze. Verder wordt dit vaak gecombineerd met hout en natuurlijke decoraties, zoals droogbloemen. 

 

Scandinavisch Wonen - populaire woonstijlen

nieuwewonen

Woonstijl toepassen 

Een leuke decoratie in deze stijl is een mooie posterwand. Deze zal het meeste sfeer geven als je houten frames gebruikt en lichte posters, zoals zwart-wit posters

 

lichte scandinavische woonstijl

@home_of_heleen

In deze woonstijl kun je decoreren met droogbloemen, maar wat een nog mooier effect geeft is mooie grote pluimen gedroogd pampasgras. Zeker in combinatie met licht gekleurd hout zal dit een mooie Scandinavische sfeer geven. 

Pampasgras Scandinavische woonstijl

stijlinge 

4. Moderne woonstijl 

 

In de moderne woonstijl wordt een strak en simpel design toegepast. Er wordt ook vaak gewerkt met een contrast, bijvoorbeeld zwart en wit. De basis van een modern interieur is tijdloos, met strakke vormen en simpele decoraties zal dit interieur nooit 'uit de tijd' zijn. 

 

modern interieur - populaire woonstijlen

 homedeco

Woonstijl toepassen 

Je kunt deze woonstijl toepassen door strakke vormen te gebruiken in jouw interieur, denk bijvoorbeeld aan een rechthoekig kookeiland met bar. 

 moderne keuken

Ook kun je een mooi modern kunstwerk aan de wand hangen, dit zal ook voor een moderne sfeer zorgen. Denk aan geometrische vormen of een simpeler zwart-wit kunstwerk.  

zwart-wit poster

5. Bohemian woonstijl

 Bij de bohemian woonstijl draait het vooral om het kleurgebruik en de aankleding. Een mooi kleed met kleurrijke posters  kan al een leuke bohemian sfeer geven.  

De Bohemian woonstijl

nieuwewonen

Woonstijl toepassen 

Je kunt in deze woonstijl heel goed decoreren met rotan. Een rotan stoel of mand kun je goed combineren met andere elementen van deze stijl. 

 

Rotan in huis

Boho lifestyle

Ook kun je in deze stijl veel goud gebruiken? Hou jij van gouden beeldjes in huis? Dat kan! Gebruik in je decoraties in deze stijl dus ook leuke gouden decoraties. 

 

Goud in bohemian stijl

pinterest

6. Vintage woonstijl 

In de vintage woonstijl worden de oude decoraties weer gebruikt in het interieur om zo een hippe sfeer te creëren. Oubollige apparaten worden in een nieuw jasje gestoken. 

 

Vintage woonstijl - populaire woonstijlen

livingtomorrow

Woonstijl toepassen 

Je kunt deze stijl toepassen door een leuke retro kleur op een wand te gebruiken in huis, zoals 

 

welke woonstijlen zijn er - vintage

pinterest

Je kunt in deze stijl ook leuk decoreren met een vintage radio, als je dit niet hebt, kun je leuke oude decoraties scoren bij de lokale kringloop. 

vintage decoratie

pinterest

7. Botanische woonstijl 

 De botanische woonstijl is voor de plantenliefhebbers. In deze stijl wordt veel gedecoreerd met planten en zo wordt de natuur naar binnen gehaald. In combinatie met robuuste meubelen en natuurlijke materialen geeft dit de warme sfeer van buiten. 

 

Een botanisch interieur

ikwoonfijn

Woonstijl toepassen 

Je kunt in deze stijl leuk decoreren met botanische posters. Groene posters met planten en dieren doen het goed in deze stijl.

 

botanische posters

roomed

Een mooie eyecatcher in deze stijl is een plantenwand, dit kun je maken met wandplanken en hangplanten.

wandplank met planten

 roomed

8. klassieke woonstijl

 De klassieke woonstijl kun je herkennen aan de luxe renaissance sfeer die het geeft. In de stijl worden veel donkere houtkleuren gebruikt en luxe decoraties om zo een antieke sfeer te creëren. 

 

klassiek interieur
teakhuis

Woonstijl toepassen 

Je kunt in deze woonstijl gebruik maken van barok prints of schilderijen. In combinatie met donkere kleuren, zoals bruin of zwart geeft dit een mooie luxe antieke sfeer. 

 

Klassieke schilderijen en posters

Een mooie luxe kroonluchter kan een mooie statement zijn in jouw klassieke interieur. 

De klassieke woonstijl - welke woonstijlen zijn er

woonstijl

9. Romantische woonstijl 

 In romantische woonstijl worden veel zachte kleuren gebruikt, zoals oudroze of violet. Ook in deze stijl worden zachte materialen gebruikt, denk aan wol en linnen. Je kunt dus in deze stijl ook veel kussens gebruiken op de bank. 

 

Romantische woonstijl inspiratie

pinterest

Woonstijl toepassen 

Je kunt deze stijl makkelijk in huis brengen door lichte kleuren te gebruiken in huis. In deze stijl kun je ook veel verschillende lichte kleuren met elkaar combineren. Een leuke originele eyecatcher is verschillende kleuren stoelen aan de eettafel. 

 

stoelen verschillende kleuren

homease 

Gebruik met decoreren ook plaids, andere wollen decoraties of een mooie veren lamp in huis. 

zachte veren lamp in huis

pinterest

10. Minimalistisch interieur 

In een minimalistisch interieur worden minder decoraties gebruikt om de kamer niet te druk te maken. De basis is simpel en strak en een minimalistisch interieur gebruikt vaak neutrale effen kleuren. 

 

minimalistisch interieur

homedeco

Woonstijl toepassen 

Je kunt in deze stijl niet teveel decoraties gebruiken, echter kun je wel een hele leuke wand inrichten met wanddecoratie. Denk aan een mooie wand met fotolijsten of een leuke posterwand met line art posters

 

minimalistische posters

Het is belangrijk dat je in deze stijl kiest voor een vast kleurenpalet. Als je hier van afwijkt dan wordt de kamer toch te druk, wat je juist in deze stijl wil voorkomen. 

 

minimalistische design - welke woonstijlen zijn er

nbd online 

We hopen dat je nu weet welke stijl jij hebt in jouw interieur of weet welke stijl jij wil gebruiken in jouw interieur. 

Wil je graag meer leren over populaire woonstijlen of decoreren in verschillende woonstijlen? Klik dan op de links. 

Deel het blog als het jou heeft geholpen! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd