Wat maakt een interieur industrieel

Hoe maak je een industrieel interieur?

industrieel interieur

@wanda.op.t.hof.fotografie 

Een industrieel interieur is tegenwoordig heel populair, maar wat is het eigenlijk? Wanneer is een interieur industrieel en hoe kan je zelf een industrieel interieur creëren? Wij gaan het je hier uitleggen! 

Er zijn veel verschillende interieurstijlen. Landelijk, vintage, sober, modern en industrieel om maar een paar voorbeelden te noemen. Om een beter beeld te krijgen kun je dit blog lezen over welke woonstijlen zijn er.

Maar wat houdt een interieurstijl nou in? Een interieurstijl is een bepaalde sfeer, waarmee jij je interieur inricht. De stijl die jij kiest is afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren, zoals karakter en smaak, maar je kunt het ook laten afhangen van wat er goed past bij het huis. Zo kan ook de locatie van je huis een invloed hebben op de keuze.

De definitie van 'industrieel' is 'iets dat verband houdt met de industrie'. Een industrieel interieur zal dus herkennen aan de fabrieksuitstraling. 

In een fabriek worden vaak grove materialen gebruikt, denk aan beton, metaal en bakstenen. Deze zie je dus in een industrieel interieur vaak terug. Door het gebruik van deze grove materialen in een interieur wordt een industrieel interieur ook heel stoer.

Hoe maak je een industrieel interieur?

industrieel interieur

Een industrieel interieur heeft dus veel weg van een fabriek. Om een industriële uitstraling te geven aan een interieur zul je grovere materialen moeten gebruiken dan dat je misschien gewend bent. 

Wil je liever slechts een subtiele industriële twist creëren dan is het een goed idee om bijvoorbeeld wat metaal elementen te laten voorkomen in je interieur. Denk aan een metalen lamp of een metalen kunstvoorwerp. 

Wil je echter meer dan alleen een industriële twist in jouw interieur en wil je het jouw industriële stijl maken? Dan kun je veel meer dan slechts metalen accenten aanbrengen. Van belang is de afwerking met hout, metaal en beton. Denk hierbij vooral ook aan een bakstenen muur! Metaal en beton eraan toevoegen, bijvoorbeeld een gietvloer, en je hebt al een mooie industriële uitstraling! Verder passen een metalen lamp of metalen
wanddecoraties ook prima in deze sfeer.

Door deze materialen samen te gebruiken creër je een prachtige industriële sfeer.  

Om het interieur overzichtelijk te houden zou je een paar eyecatchers kunnen uitzoeken voor jouw industriële interieur, denk aan een grote fabriekslamp, een stalen eettafel of een grote industriële poster. Ook vintage artikelen, zoals een oude radio kunnen leuke addities zijn aan een industrieel interieur. 

In een industrieel interieur worden vaak niet veel kleuren gebruikt. De kleuren die wel veel voorkomen zijn zwart van het staal en metaal, wit, hout-kleur, leer-kleur en grijs van het beton. Je zou dus niet veel kunnen afwisselen met kleuren. Wil je echter toch kleuren gebruiken, dan passen aardtinten heel goed bij een industrieel interieur. 

Kortom, wil jij een industrieel interieur maken? Gebruik dan veel grove fabriek-geïnspireerde materialen, zoals metaal, hout, beton en bakstenen. Zorg ervoor dat je enkele industriële eyecatchers hebt en gebruik aardse tinten in je interieur.

Hieronder vind je nog meer inspiratie van het interieur van @huren_met_sfeer 

industrieel kledingrek
industriële woonkamer

Geniet van je industriële interieur!

Wil je liever lezen over andere interieurstijlen? Lees dan dit blog.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd