in 5 stappen een Scandinavisch interieur

De Scandinavische interieurstijl komt in veel verschillende vormen voor, maar de basis is veelal hetzelfde. Je kunt de Scandinavische woonstijl bijvoorbeeld combineren met een moderne stijl of met een lichte landelijke stijl. Wij vertellen je hier hoe je in 5 stappen jouw interieur een mooie Scandinavische look kunt geven. 

In deze interieurstijl staan een aantal dingen centraal. De lichte indruk in het interieur, het gebruik van hout in huis, simpele decoraties en strakke en simpele lijnen en vormen. Om de stijl goed te gebruiken in huis, zal je deze elementen dus mee moeten nemen in het decoreren en inrichten. Dit zijn de 5 stappen om een Scandinavische look te geven aan jouw interieur:

1. Een lichte vloer 

Een lichte gekleurde vloer in huis is heel bepalend voor de sfeer die er in huis hangt. Als je een lichte kleur gebruikt wordt er meer licht weerkaatst en dat geeft een mooie vrolijke indruk. Je kan een hele witte vloer hebben, deze zal het meeste licht weerkaatsen. Ook kun je kiezen voor een mooie houten vloer in een lichte kleur. Dit zal ook goed passen bij andere elementen van deze woonstijl. Je wil deze vloer vervolgens niet teveel bedekken met kleden en tapijten, de vloer wil je namelijk laten stralen. Om meer aandacht aan de vloer te geven kun je er leuke decoraties op plaatsen, zoals een grote print naast de bank of een mooie vaas met pampasgras. 

Lichte vloer

@zwartwitwonen

2. Houttinten gebruiken 

Hout gebruiken in huis is echt onmisbaar in deze woonstijl. Je kunt in heel veel verschillende vormen laten terugkomen. In de vloer, het plafond, bureau, de kast en decoraties. Je kunt er dan voor kiezen om het zijn eigen houtkleur te laten houden of om weer een lichte sfeer te brengen door het wit te verven. 

hout in scandinavische stijl

@living_with_stefania

3. Simpele decoraties 

In de Scandinavische landen wordt er vooral gekozen voor simpele decoraties. Decoraties die niet teveel de aandacht trekken, maar die wel goed passen in de lichte stijl en een mooie sfeer geven aan de ruimte. De ideale decoratie in deze woonstijl zijn posters. Je kunt dan kiezen voor mooie simpele line art prints of voor leuke quotes om jou te inspireren. De truc is hier om te kiezen voor iets dat een witte achtergrond heeft, zodat het goed past bij de rest van het huis. Het is ook heel mooi om de houttint terug te laten komen in de decoratie door bijvoorbeeld een houten lijst te gebruiken. 

Scandinavische decoraties

4. lichte wanden 

In de Scandinavische landen hebben ze natuurlijk lange en donkere winters. Er is maar weinig licht overdag en van het beetje licht wat ze dan krijgen willen ze natuurlijk optimaal gebruik maken. Door lichte wanden te gebruiken wordt het licht dat naar binnenkomt optimaal weerkaatst om zo veel daglicht binnen te hebben. Gebruik daarom witte of licht gekleurde wanden, zoals crème, beige en pastel in deze interieurstijl. 

Lichte wanden in huis

@huisje133

5. Open stijl 

De inrichting van deze interieurstijl is vaak heel open. Met een prachtige open keuken die leidt naar de woonkamer lijkt de ruimte groter dan dat het daadwerkelijk is. Dit samen met de lichte kleuren die de ruimte ook groter laten lijken zorgt voor de mooie open stijl. Zorg er dus bij de inrichting uit dat je een open woonkamer en keuken creëert. 

 scandinavisch interieur

@casadidenise 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd