Wat te doen met een lege muur?

Heb jij een lege muur in huis en wil je er iets meedoen? Je hebt al gekeken naar verschillende wanddecoratie, maar je mist de inspiratie om er iets mee te doen? Wij hebben hier 5 tips voor jouw lege muur!

Lege muur opvullen

Een lege muur kun je op verschillende manieren decoreren. wij gaan je 5 tips geven en daarmee kun jij jouw lege muur opvullen. Met deze tips kun jij deze week nog de sfeer van jouw huis verbeteren!

Verschillende wanddecoratie stijlen

Wanddecoratie is er in veel verschillende woonstijlen. Kiezen welke wanddecoratie jij aan jouw muur wilt is natuurlijk voor een groot deel persoonlijke voorkeur, maar het moet ook goed passen bij de woonstijl in jouw huis. De decoraties zijn dus ook deels afhankelijk van jouw woonstijl.

In een minimalistische woonstijl is een lege muur namelijk juist een vereiste om zo een rustige sfeer te creëren. 

Wil je graag weten welke interieurstijlen er zijn en hoe je kunt decoreren in verschillende woonstijlen? Klik dan op de links.

 Lege muur decoreren tips 

1. Mooie wandplanken

Met mooie lange wandplanken in verschillende lagen kun je makkelijk de lege muur decoreren. Op deze wandplanken kun je allerlei verschillende decoraties gebruiken. In een botanische stijl kun je leuke hangplanten gebruiken op deze planken om zo een urban jungle sfeer te creëren, terwijl in een Scandinavisch interieur je hier leuke zwart-wit posters kunt gebruiken. 

wandplanken met planten

pinterest

poster op wandplank

homedeco

2. fotolijstjes

Een mooie verzameling persoonlijke momenten, zoals vakanties en familiefoto's kunnen ook een mooi plekje krijgen in jouw interieur. Je kunt deze fotolijst wand zo groot maken als je maar wil. Je kunt verschillende formaten gebruiken om het zo speels te houden. 

fotowand maken

 super magneten

3. boekenkast

Een mooie boekenkast voor de wand of aan de wand hoeft echt niet een antieke indruk te geven en kan zelfs gebruikt worden in een moderne woonstijl. Als je geen grote lezer bent kun je de vakken waar de boeken horen te staan ook gebruiken om mooie posters of kaarsen neer te zetten. 

Boekenkast bij een lege muur

Schomaker

4. posterwand 

Een posterwand is in elke woonstijl een mooie eyecatcher aan de wand! In een posterwand kun je mooie contrasten laten voorkomen om nog meer de nadruk te leggen op de posters. Je kunt de posters op veel verschillende manier ophangen en zo jouw stijl door laten komen in de wand. Je leert in dit blog precies hoe je een posterwand kunt maken.

posterwand

@huisje133

5. behang op de wand 

Een leuk kleurrijke behang op een gedeelte van de wand kan een hele andere sfeer geven aan de kamer. Je moet dus wel goed oppassen dat je de kamer niet te druk maakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuk fotobehang in de hal of werkkamer, maar in de woonkamer zal een fotobehang al snel een te drukke sfeer geven. In de woonkamer zou je bijvoorbeeld beter een leuk patroontje kunnen gebruiken.

 

gekleurd fotobehang

 fotobehang 

Wij hopen dat je genoeg inspiratie hebt om jouw lege wand aan te pakken. Neem, als je leuke posters zoekt voor jouw wand, ook een kijkje op onze website. Wij bieden posters aan in veel verschillende stijlen. 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd