kunstposters of schilderij

Kunstposter of schilderij kopen?

Ben je van plan om een mooie decoratie voor jouw muur te kopen, maar twijfel je nog over wat je precies wil? Je hebt een mooi schilderij gezien, maar vraagt je af of je dat in je huis wil? Wij vertellen je hier wat de voor en nadelen zijn van een schilderij en een kunstposter

kunstposter

poster of schilderij?

Een schilderij wordt vaak gezien als authentiek en hoogwaardig. Een groot schilderij dat goed past bij de stijl van het huis is heel mooi en trekt zeker de aandacht.

Wel zijn schilderijen al snel aan de prijzige kant, er zit namelijk veel tijd in het maken van een mooi groot schilderij. Doordat schilderijen relatief duur zijn, zul je niet veel afwisselen met verschillende schilderijen. Een schilderij koop je vaak maar één keer en hou je heel lang. 

Als je besluit om een poster te kopen heb je meer keuze uit verschillende ontwerpen. Zo weet je zeker dat je iets vindt dat past bij jouw stijl.

Ook is een poster een stuk goedkoper dan een schilderij, dus kun je een poster vaker afwisselen. Als je eenmaal een lijst hebt voor de poster kun je de posters heel makkelijk en snel afwisselen. Dat is heel handig als je de stijl van het huis verandert van winters naar zomers, of de sfeer van een kamer wil veranderen. 

Een poster is ook in verschillende maten te verkrijgen, als je een leuk ontwerp ziet kun je de maat die jij graag wil uitzoeken. Zo werkt het met een schilderij vaak niet. Een schilderij is in één maat en deze maat kan dus verkeerd zijn.

Kwaliteit

Een schilderij is vaak op een hoogwaardiger materiaal gemaakt en dus van hogere kwaliteit. Toch zal je echter met een schilderij uit moeten kijken voor verkleuring door stofdeeltjes. Een schilderij moet regelmatig afgestofd worden om deze verkleuring tegen te gaan. Bij een ingelijste poster heb je dit minder en ook een ingelijste poster zal heel lang meegaan. 

Ben je op zoek naar een mooie kunstposter die je interieur kan verfrissen? Kijk dan hieronder! 

 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd