5 interieurtrends van 2020

De woontrends in 2020

Elk seizoen passen we onze decoraties aan en geven we een andere sfeer aan ons interieur. Maar ook veranderd onze woonstijl om de zoveel tijd. Dus vroegen wij ons af, welke woonstijlen zijn heel populair in 2020? 

Dit blog is handig voor iedereen die zijn huis (opnieuw) gaat inrichten. We hebben 5 interieur trends opgesomd die heel populair zijn in 2020 en die jij nu kan toepassen in jouw interieur! 

Wil je liever lezen over de verschillende woonstijlen? Lees dan dit blog.

1. Natuurlijke materialen 

 Kiezen welke materialen je gaat gebruiken bij het inrichten van jouw interieur is een belangrijke stap. De keuze van materialen bepaalt namelijk ook grotendeels welke stijl je zult hebben in jouw interieur. De keuze voor natuurlijke materialen geeft een warme lichte sfeer. De materialen die je zou kunnen gebruiken zijn: hout, marmer. Maar ook stoffen zoals wol en linnen zijn heel mooi in deze natuurlijke sfeer. Verder zien we ook dat er in 2020 meer rotan wordt gebruikt in een interieur, dit geeft ook een mooie natuurlijke sfeer. 

 

Natuurlijke materialen

(Bron)

2. De botanische stijl 

De botanische stijl is ook heel populair geworden in 2020. De term botanisch staat voor alles wat te maken heeft met planten. De botanische stijl zorgt voor veel groen in huis. Naast het groen in huis passen de natuurlijke materialen heel goed zoals eerder besproken. Rotan decoraties, hout en katoen bijvoorbeeld. Verder zijn er veel posters in de botanische stijl waar je jouw interieur mee kan versieren. Om onze posters te bekijken ga hier naar de poster collectie

 

Botanische woonstijl in huis

(Bron)

3. Licht gekleurde muren

De muren worden vaak de accentkleuren genoemd, een accentkleur is een kleur die je naast je primaire kleuren gebruikt in je interieur. Accentmuren zijn steeds vaker terug te vinden in een interieur en dat is niet voor niets. De accent kleur zorgt voor een dynamische sfeer aan de ruimte. Over het algemeen geldt hoe groter de oppervlakte van de muur, hoe lichter de kleur. Dit zorgt ervoor dat je interieur niet te donker wordt. Ook geeft een licht gekleurde muur een mooie mogelijkheid voor een gekleurde poster

 

Licht gekleurde wanden

 (Bron)

4. Kunst aan de muur als eyecatcher

De kunst aan je muur maakt je interieur persoonlijker. De kunst die je aan de muur hebt is belangrijk om sfeer te geven aan de kamer. Steeds vaker wordt kunst aan de muur ook gebruikt als statement. Door bijvoorbeeld een grote opvallende poster op te hangen kun je een stoere sfeer geven aan je interieur. Een groot voordeel van kunst is dat je het makkelijk kan veranderen om weer een andere sfeer te creëren. 

 

Eyecatcher in huis

 

5. De minimalistische stijl 

De minimalistische stijl is al snel modern en eigentijds, daardoor is het ook populair. De minimalistische stijl is vooral ook heel handig in een klein appartement of klein huis. De minimalistische stijl is namelijk van zichzelf heel ruintelijk en daardoor oogt jouw interieur ruimer. 

 

minimalistisch interieur

minimalistisch interieur

Welke veranderingen ga jij toepassen in jouw interieur? Laat het ons weten in de reacties! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd