15 populaire interieurstijlen

In een onderzoek van Veneta naar de verschillende interieurstijlen van Nederland is naar voren gekomen dat de Industriële, landelijke en moderne interieurstijl met grote marge het populairst zijn. Er zijn echter zoveel meer variaties die je kunt toepassen binnen die stijlen. Wij gaan er hier 15 benoemen en jou veel inspiratie geven voor jouw interieur. 

15 interieurstijlen

industrieel interieur

Om toch maar met de populairste woonstijl te beginnen, de industriële stijl. In deze stijl worden veel stoere materialen gebruikt, zoals leer, hout, metaal en beton. Als je graag meer wil leren over de industriële interieurstijl, lees dan dit blog

Heb jij een industriële stijl in huis? Neem dan een kijkje bij onze industriële posters

In de industriële interieurstijl zijn er ook verschillende combinaties mogelijk. 

1. botanisch industriële stijl 

Je kunt een industriële stijl heel mooi combineren met planten. het liefst grote stoere planten, zoals de gatenplant. Gebruik voor de potten van de planten dan ook natuurlijke materialen zoals hout en metaal. 

Botanische industrieel interieur - populaire woonstijlen

prontowonen

Gebruik in deze interieurstijl mooie leren stoelen, deze geven namelijk makkelijk een stoere sfeer aan de eetkamer. 

2. Modern industrieel interieur

De moderne industriële stijl kun je al makkelijk creëren door enkele industriële elementen te vervangen door moderne elementen. Denk aan de stoelen aan de eettafel of de bank. 

modern industrieel interieur mixen

interieur-inrichting

Een mooie moderne stoel in de woonkamer kan al voor een moderne sfeer zorgen. Gebruik wel een kleur die goed past bij de metaal en hout kleuren, zoals zwart en grijs. 

3. retro industrieel interieur

De retro stijl kenmerkt zich door de jaren 60 elementen in huis. Deze stijl wordt ook vaak vintage genoemd en kan je heel goed combineren met de industriële stijl door die terug te laten komen in de wanden en een gietijzeren vloer te gebruiken. 

vintage industrieel interieur

myindustrialinterior

Uiteraard hoeft de stijl niet zo extreem als op deze foto, maar een bakstenen wand met een retro bankstel kan al voldoende zijn om deze stijl eigen te maken. 

4. Donkere industriële stijl

De donkere industriële stijl gebruikt donkere wand en donkere meubels. Dit maakt het industriële interieur nog stoerder. 

donkere stijl in huis

wagenmans wonen

Mooie natuurlijke elementen en de donkere kleur staan centraal. Wees echter niet bang om ook veel met hout te werken. 

5. Robuust industrieel interieur

Robuust slaat op de decoraties die worden gebruikt. Het gaat om functionele, maar vooral ook grote en stevige decoraties, zoals een grote bloempot of een grote fabriekslamp in de hoek van de kamer. 

Robuust interieur

bouwgemak

In deze stijl kun je helemaal los gaan met industriële elementen. Een bakstenen wand, een gietijzeren vloer en metaal, hout en leer op alle decoraties.

Landelijk interieur

De landelijke interieurstijl draait om knus en gezelligheid. Er worden veel warme elementen gebruikt, zoals plaids, kussens en wollige stoffen. Wil je graag meer leren over de landelijke interieurstijl? Lees dan deze gids

6. Zachte landelijke stijl 

In deze stijl worden alle zachte knusse elementen van de landelijke stijl benadrukt. Gebruik dus veel kussens en plaids. 

zachte landelijke stijl - populaire woonstijlen

interieur-inrichting

Kies in deze stijl voor een zachte bank en decoreer deze met plaids om een knus en warm effect te geven. 

7. Lichte landelijke stijl

Deze stijl heeft veel weg van de Scandinavische stijl. Het gebruikt de landelijke stijl en heeft witte kleuren op de wanden en in de decoraties. 

licht interieur eetkamer - woonstijlen

Roomed

De mooie lichte sfeer kun je goed combineren met licht hout. Zo haal je toch een stukje natuur in huis. Ook kun je mooie Scandinavische posters gebruiken

8. Botanische landelijke sfeer

In de landelijke stijl worden al groen gebruikt, maar in de botanische landelijke sfeer wordt er meer nadruk gelegd op de planten. Een leuke decoratie in deze stijl is veel grote planten en zeker ook leuke hangplanten. 

Botanisch interieur met hout

homedeco

Wat je in deze stijl heel leuk kan toepassen is een plantenshelf (wandplanken met planten daarop) of natuurlijke mooie botanische posters. 

9. vintage landelijke stijl 

Een mooie vintage look in jouw landelijke interieur kun je creëren door ruw en opgeschuurd hout te gebruiken. Dit geeft ook een unieke boerderij sfeer.

landelijke stijl

thesassybarn

Dit kun je ook mooi combineren met een lichte stijl in huis en bij een boerderij stijl in huis is het natuurlijk ook belangrijk om de natuur naar binnen te halen met planten. 

10. antieke landelijke stijl 

Heb jij graag veel klassieke elementen in huis, zoals een oude kast of antieke klok. Dan is deze antieke landelijke sfeer voor jou. Voor deze stijl gebruik je antieke voorwerpen in de landelijke stijl. 

vintage landelijk huis

luxuswonen

Geef alle decoraties die je nog in huis hebt liggen en plekje of zoek anders leuke decoraties uit in de kringloop. Daar zul je met deze stijl veel leuke artikelen kunnen scoren. 

Modern interieur 

De moderne interieur stijl staat voor strak en simpel. De basis van de moderne stijl is tijdloos, denk aan het zwart-wit contrast. Maar ook in de moderne stijl kun je veel afwisselen. Als je graag meer wil lezen over de moderne stijl, lees dan dit blog

11. Zwart-wit moderne stijl 

In de zwart-wit moderne stijl wordt gebruik gemaakt van een zwart-wit contrast als basis. Deze stijl is vaak ook minimalistisch, dit hoeft echter niet het geval te zijn. Gebruik in deze stijl veel zwart-wit, zo raden wij aan de wanden wit te maken, maar een bank of een kast kan mooi contrasteren en dus zwart zijn. 

moderne interieurstijl

 In deze stijl kun je leuk decoreren met zwart-wit posters. Mooie zwarte moderne deuren zijn ook mooie eyecatchers in deze interieurstijl. Ook kun je in deze stijl leuke motiverende accessoires gebruiken als quote posters

12. Donker modern interieur

In de donkere moderne interieurstijl worden voornamelijk donkere kleuren gebruikt, maar zie je toch moderne elementen terug. Die moderne elementen kunnen zijn moderne kunst aan de wand of een grote moderne stoel. 

Donker modern interieur

Bouw & Wonen

Donkere wanden geven vaak een hele warme sfeer, hier kun je goed gebruik van maken in de woonkamer of slaapkamer. 

13. Scandinavisch modern interieur

Een scandinavisch modern interieur gebruikt lichte wanden en veel hout met moderne elementen. Gebruik in deze stijl dus veel wit en veel hout. 

Scandinavisch Wonen

Nieuwewonen

In deze stijl kun je ook leuk decoreren met gedroogd pampasgras of droogbloemen.

14. futuristisch modern interieur 

Een futuristisch interieur zullen we voor nu alleen zien in luxe penthouses, maar sommige elementen kun je al gebruiken in jouw interieur. De futuristische stijl gebruikt veel geometrische vormen, die kun jij ook gebruiken bij het zoeken van een mooie salontafel of bij het eiland in de keuken. 

Futuristisch interieur

Iris Zijlstra

De futuristische stijl gebruikt veel ramen en zal dus veel licht binnen laten. Wil jij een futuristische look geven aan jouw woonkamer, zorg dan dat jouw huis veel licht binnen laat d.m.v. grote ramen of nog beter een glazen wand. 

15. Luxe modern interieur

Een luxe modern interieur kun je creëren door unieke elementen te gebruiken die je niet in elk huis ziet. Wat al een mooi luxe effect kan geven is een mooie wijnkast als eyecatcher. 

Luxe modern interieur

 Man Man

In deze stijl is het heel belangrijk dat je veel eyecatchers gebruikt. Voorbeelden zijn grote luxe plantenbakken of een uniek kookeiland, of een minimalistische gallerywall 

Weet je nu welke stijl je wil, maar wil je nog wat meer lezen over het decoreren van deze stijl? Lees dan dit blog

Welke stijl ga jij gebruiken in jouw interieur? Laat het ons weten! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd