interieur kleurentrends 2022

We gaan kijken naar de kleurtrends van 2022. Welke stijlen en kleuren komen weer terug in 2022 en welke kleuren kun jij gebruiken om jouw interieur 2022-proof te maken? 

Ben je van plan de muren een nieuw kleurtje te geven? Kijk dan eerst hier naar welke kleuren heel hip gaan worden. 

Wat zijn de interieur kleuren 2022?

1. Warme neutrale kleuren

Het neutraal gekleurde interieur is veelzeggender dan je denkt | Wonen |  AD.nl

tanjavanhoogdalem.nl

Ook in 2022 zul je veel neutrale en aardse tinten terug zien komen. Deze geven jouw interieur een lichte indruk en kun je met alles combineren, dat maakt deze tinten ook zo populair. Als je nog niet precies weet wat je wil in jouw interieur dan is beige altijd een veilige keuze, je kan dan nog alle kanten op. 

Ook zien we in deze stijl veel schilderijen en posters opkomen. Wil jij nou ook graag posters in deze stijl, kijk dan hier naar lichte posters die goed passen in deze stijl.  

Als je houdt van decoreren met posters dan kun je een ambassadeur worden van Osare, je leert er hier meer over 

Is deze stijl iets voor jouw interieur? Wij zien dat mensen deze stijl vaak wel heel mooi vinden, maar toch niet de stap durven maken naar zelf zo'n stijl creëren in huis. In 2021 echter zullen meer mensen deze overstap wel durven maken. 

2. lichte kleuren 

 pastel interieur

Volg ons ook op instagram voor meer interieur inspiratie! 

Ook in 2021 zagen we al veel lichte interieurs. Wat houdt een lichte interieurstijl nou precies in? Een lichte interieurstijl maakt gebruik van lichte kleuren als wit, roze, beige en grijs. Doordat deze lichte kleuren het zonlicht dat naar binnenkomt heel goed weerkaatsen, heeft de hele kamer natuurlijk zonlicht. Daarom heeft een lichte interieurstijl vaak een vrolijke en speelse indruk

posterwand

casadidenise

Wil jij graag een lichte interieur stijl creëren? Dan is het belangrijk dat vooral de muren lichte kleuren hebben. Hierbij bedoelen wij niet alleen wit, maar juist ook beige of licht roze kan een hele leuke sfeer geven aan jouw interieur. 

Hou jij van posters in huis? Word dan een ambassadeur van ons! Je ontvangt standaard een flinke korting op onze posters en je hebt inspraak op de ontwerpen die we maken. 

Word lid van onze Facebook groep en leer er meer over! 

3. pastel kleuren

pastel interieur

(bron)

Vaak zien we de pastel kleuren alleen terug komen in decoraties en kleinere meubels, zoals een poef. Maar in 2022 zal ook steeds meer een pastel kleurig interieur voorkomen. Vooral de kleuren roze, mintgroen en geel zal meer terug komen. 

In 2022 zal de pastel kleurentrend zich niet alleen voortzetten in decoraties, maar ook in kleuren op de wanden, kleden en grotere meubels. 

4. Zwart wit 

zwart wit interieur kleuren

De zwart-wit interieur stijl zien we al een tijdje. Deze stijl is vaak modern en minimalistisch. Je gebruikt bij deze stijl de kleuren: zwart, wit en grijs. Wil jij graag zelf een zwart witte interieurstijl maken? Lees dan dit artikel, dat wij hebben gemaakt in samenwerking met interieurstyliste Janina Bueno. In dat artikel leer je precies hoe je een moderne zwart-wit stijl kunt creëren in een appartement of huis. 

Doe de posterquiz om erachter te komen welke posters goed passen bij jouw interieur! 

 

 

5. lichte houtkleuren 

Hout in huis , decoreren met hout in huis

(bron)

Ook zullen we in 2022 meer houttinten in huis zien, dit zie je al veel terug komen in de Scandinavische interieurstijl. Deze houtkleuren zijn een mooie toevoeging aan een andere kleur, in de foto hierboven bijvoorbeeld aan zwart en wit. Deze toevoeging van de lichte houtkleur geeft het interieur een duurzame een natuurlijke indruk. 

Wil je deze kleurentrend graag toepassen in jouw interieur? Dan kun je dat heel simpel doen, de houten planken en bureaus die je normaal gesproken zou verven, nu niet verven :)  Als je graag meer inspiratie wil over hoe je de natuurlijke houttinten terug kan laten komen in jouw interieur, lees dan dit blog.

6. Botanisch met donkere kleuren 

donkere kleuren gebruiken in huis

Roomed

Deze interieur kleuren zijn gewaagd, maar toch denken we dat deze combinatie steeds meer terug zal komen in interieurs in Nederland. Deze kleurentrend is ontstaan doordat meer mensen een donkere wand hebben in huis en tegelijkertijd is de botanische trend ook steeds populairder aan het worden. Bovendien passen donkere kleuren zoals donkerblauw en donker groen heel goed bij een botanische stijl. 

7. grijs 

Grijstinten in huis

(bron)

Deze trend bestaat natuurlijk al heel lang. Grote meubels, zoals banken, willen we graag in een neutrale kleur. De eerste kleur waar we dan vaak aan denken is grijs. Grijs is een hele neutrale kleur en past dus ook goed bij alle andere kleuren in jouw interieur. Ook grijstinten weerkaatsen veel licht dat dus een vrolijke en speelse indruk geeft. 

8. donker blauw 

 

Donkerblauw in huis

 (bron)

De kleur donkerblauw heeft ook zijn weg gevonden in het interieur van 2021. Deze kleur zal vooral voorkomen op de muren. Vooral als het wat kouder wordt buiten is een donkerblauwe kleur op de wanden heel sfeervol. Deze kleur kan heel rustgevend werken. Ook zullen we donkerblauw steeds meer terugzien op grote meubels, zoals banken. Hieronder zie je daar een voorbeeld van. 

Donkerblauwe bank in huis

(bron)

Wij hopen dat je met deze inspiratie een beter idee hebt welke interieur kleuren 2022 zal bieden. Laat ons hieronder weten welke kleurentrend jij graag wil in jouw interieur! En vergeet ons niet te volgen op instagram!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd