interieur kleuren 2021

interieur kleuren 2021 

Omdat we 2020 graag zo snel mogelijk willen vergeten, gaan we alvast kijken naar de kleurtrends van 2021. Welke stijlen en kleuren komen weer terug in 2021 en welke kleuren kun jij gebruiken om jouw interieur 2021-proof te maken? 

Ben je van plan de muren een nieuw kleurtje te geven? Kijk dan eerst hier naar welke kleuren heel hip gaan worden. 

Wat zijn de interieur kleuren van 2021?

1. Goud in combinatie met zwart 

Dressoir Blackbone Goud | Richmond Interiors | Goud interieur, Interieur,  Interieur woonkamer

(bron)

In 2021 gaan we steeds meer de kleurencombinatie zwart-goud tegen komen. Deze kleuren combinatie heeft een hele luxe indruk. Deze kleuren komen vaak voor in een zwarte kamer met gouden decoraties, zo ook op de foto hierboven. Wil je graag inspelen op deze trend? Zorg dan voor ruimtes met veel zwart, zwarte muren, kasten etc. Decoreer deze ruimtes vervolgens met gouden decoraties, denk bijvoorbeeld aan lampen en kaarsen. 

Ook zien we in deze stijl veel schilderijen en posters opkomen. Deze hebben een donkere uitstraling, maar hebben ook veel gouden elementen wat weer een luxe indruk geeft.

Is deze stijl iets voor jouw interieur? Wij zien dat mensen deze stijl vaak wel heel mooi vinden, maar toch niet de stap durven maken naar zelf zo'n stijl creëren in huis. In 2021 echter zullen meer mensen deze overstap wel durven maken. 

2. lichte kleuren 

lichte kleuren interieur

(shop de poster in deze foto)

Ook in 2020 zagen we al veel lichte interieurs. Wat houdt een lichte interieurstijl nou precies in? Een lichte interieurstijl maakt gebruik van lichte kleuren als wit, roze, beige en grijs. Doordat deze lichte kleuren het zonlicht dat naar binnenkomt heel goed weerkaatsen, heeft de hele kamer natuurlijk zonlicht. Daarom heeft een lichte interieurstijl vaak een vrolijke en speelse indruk. 

Wil jij graag een lichte interieur stijl creëren? Dan is het belangrijk dat vooral de muren lichte kleuren hebben. Hierbij bedoelen wij niet alleen wit, maar juist ook beige of licht roze kan een hele leuke sfeer geven aan jouw interieur. 

3. pastel kleuren

Woontrend: poeder pastel en zacht roze interieur | Woonblog | Interieur  woonkamer, Pastel interieur, Interieur

(bron)

Vaak zien we de pastel kleuren alleen terug komen in decoraties en kleinere meubels, zoals een poef. Maar in 2021 zal ook steeds meer een pastel kleurig interieur voorkomen. Vooral de kleuren roze, mintgroen en geel zal meer terug komen. 

In 2021 zal de pastel kleurentrend zich niet alleen voortzetten in decoraties, maar ook in kleuren op de wanden, kleden en grotere meubels. 

4. Zwart wit 

zwart wit interieur kleuren

De zwart-wit interieur stijl zien we al een tijdje. Deze stijl is vaak modern en minimalistisch. Je gebruikt bij deze stijl de kleuren: zwart, wit en grijs. Wil jij graag zelf een zwart witte interieurstijl maken? Lees dan dit artikel, dat wij hebben gemaakt in samenwerking met interieurstyliste Janina Bueno. In dat artikel leer je precies hoe je een moderne zwart-wit stijl kunt creëren in een appartement of huis. 

5. lichte houtkleuren 

Moderne keuken met lichte houtkleur. Deze moderne keuken straalt door het  gebruik van het lichte h… | Moderne keukens, Hedendaagse keuken ontwerp,  Keukens

(bron)

Ook zullen we in 2021 meer houttinten in huis zien. Deze houtkleuren zijn een mooie toevoeging aan een andere kleur, in de foto hierboven bijvoorbeeld aan zwart en wit. Deze toevoeging van de lichte houtkleur geeft het interieur een duurzame een natuurlijke indruk. 

Wil je deze kleurentrend graag toepassen in jouw interieur? Dan kun je dat heel simpel doen, de houten planken en bureaus die je normaal gesproken zou verven, nu niet verven :)  Als je graag meer inspiratie wil over hoe je de natuurlijke houttinten terug kan laten komen in jouw interieur, lees dan dit blog.

6. Botanisch met donkere kleuren 

Match made in heaven: velours en donkere kleuren | botanisch huis - Groen  interieur, Fluwelen sofa en Donkere muren

(bron)

Deze interieur kleuren zijn gewaagd, maar toch denken we dat deze combinatie steeds meer terug zal komen in interieurs in Nederland. Deze kleurentrend is ontstaan doordat meer mensen een donkere wand hebben in huis en tegelijkertijd is de botanische trend ook steeds populairder aan het worden. Bovendien passen donkere kleuren zoals donkerblauw en donker groen heel goed bij een botanische stijl. 

7. grijs 

Grijstinten in huis | Wooninspiratie | Grijze muren woonkamer, Woonkamer  grijs, Grijze muren

(bron)

Deze trend bestaat natuurlijk al heel lang. Grote meubels, zoals banken, willen we graag in een neutrale kleur. De eerste kleur waar we dan vaak aan denken is grijs. Grijs is een hele neutrale kleur en past dus ook goed bij alle andere kleuren in jouw interieur. Ook grijstinten weerkaatsen veel licht dat dus een vrolijke en speelse indruk geeft. 

8. donker blauw 

 STYLING | Ga voor de kleur donkerblauw in je interieur

 (bron)

De kleur donkerblauw heeft ook zijn weg gevonden in het interieur van 2021. Deze kleur zal vooral voorkomen op de muren. Vooral als het wat kouder wordt buiten is een donkerblauwe kleur op de wanden heel sfeervol. Deze kleur kan heel rustgevend werken. Ook zullen we donkerblauw steeds meer terugzien op grote meubels, zoals banken. Hieronder zie je daar een voorbeeld van. 

Leren 3zitsbank donkerblauw

(bron)

Wij hopen dat je met deze inspiratie een beter idee hebt welke interieur kleuren 2021 zal bieden. Laat ons hieronder weten welke kleurentrend jij graag wil in jouw interieur! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd