Hoe richt je een modern appartement in?

Modern Interieur inspiratie 

modern black and white interior

De moderne stijl is een populaire stijl voor appartementen, maar ook voor huizen. De moderne woonstijl is simpel en strak. De basis van een modern interieur is tijdloos. Denk aan een strakke bank en veel zwart-wit contrasten. 

Voor de inrichting van appartementen wordt er vaak gekozen voor een moderne stijl. Er zijn veel voordelen aan de moderne stijl, zo zorgt een moderne inrichting bijvoorbeeld voor een optimaal gebruik van de ruimte. De moderne stijl is namelijk vaak minimalistisch, waardoor een interieur een ruimere indruk heeft dan dat het daadwerkelijk is. 

Ook is er in de moderne interieurstijl veel natuurlijk licht door de witte wanden. Deze witte wanden weerkaatsen het licht, je hebt dan meer daglicht dat het huis in schijnt, wat weer veel positieve voordelen heeft. Het maakt je vitaler en gelukkiger. Genoeg redenen om te kiezen voor een moderne interieurstijl dus! 

Hoe kun jij zelf een modern interieur creëren? 

Een modern interieur creëren is makkelijk, mits je de juiste voorwerpen en kleuren gebruikt. Wij gaan je dus hiermee helpen. Aan het einde van dit blog weet jij hoe je een moderne stijl kunt geven aan je interieur. 

Voordat je gaat beginnen met het inrichten van een interieur of kamer is het belangrijk dat je een moodboard maakt. Gebruik hiervoor pinterest of doe het op de ouderwetse manier, plaatjes printen. Om je in dit blog goed advies te kunnen geven, is hieronder ons moodboard. Jouw moodboard zal je een beter beeld geven van wat jij mooi vindt in een interieur en zal je inspiratie geven. Jouw moodboard kan natuurlijk een beetje afwijken van dat van ons, dat is niet erg. Het is vooral een voorbeeld dat je helpt met keuzes maken in je interieur.moodboard modern interieur

 

Nu je een moodboard hebt gemaakt, heb je al een beter idee van wat je precies wil in jouw interieur. Dan gaan we nu aan de slag met de basis! 

De basis van een modern interieur

De basis van een modern interieur bestaat uit veel wit, denk aan witte muren, kasten etc. Ook wordt er in een modern interieur veel gewerkt met strakke voorwerpen. 

In een appartement heb je natuurlijk minder ruimte dan in een huis. Dit is niet erg, want zoals eerder besproken is een modern interieur vaak minimalistisch en zo is je interieur dus minder vol. Hierdoor zal je appartement groter lijken dan dat het werkelijk is. 

We beginnen met de muren, zoals je kan zien in ons moodboard gaan wij gebruik maken van witte muren. Witte muren weerkaatsen veel licht, waardoor onze kamers een lichte indruk krijgen. 

De kleuren die je vooral zal gaan gebruiken in een modern interieur zijn zwart en wit. Voor jouw moderne interieur kun je nog maximaal één of twee accentkleuren uitzoeken. Kleuren als geel en blauw zijn populair als accentkleuren. Gebruik bij deze keuze jouw moodboard dat je hebt gemaakt, als je in je moodboard bijvoorbeel veel gele accenten hebt. Zou je in je interieur ook gele accenten kunnen aanbrengen door het voor te laten komen in je decoraties. 

Voor de vloer wordt er in een modern interieur vaak gekozen voor een gietijzeren of betonnen vloer. Ook tegels kunnen heel mooi staan in een modern interieur, vooral zwarte tegels omdat die mooi contrasteren met de witte muren.

Inrichten van een modern appartement 

In een appartement heb je vaak minder ruimte om de woonkamer in te richten. Dat betekent niet dat je het niet heel mooi kan maken! Het is in een appartement des te belangrijker dat voor een moderne minimalistische indeling gekozen wordt, omdat er dan toch meer ruimte is in het interieur. 

We beginnen in de woonkamer. De woonkamer is vaak het belangrijkste gedeelte van het huis. Eerst zoeken we een moderne bank. Om ons aan de kleuren van het moodboard te houden, hebben we de keuze uit een witte bank en een zwarte bank. 

Modern interieur

Voor het bijtafeltje hebben we ook de keuze uit een zwarte of witte bijtafel. De vorm van de bijtafel is minimalistisch. Dus een cirkel, een vierkant etc. Op het bijtafeltje gebruiken we geen of bijna geen decoraties, denk aan minimalistisch.

Je zou in een modern interieur ook planten kunnen gebruiken, maar door de minimalistische stijl kun je niet teveel planten gebruiken. In de moderne woonstijl geldt less is more zeker als het gaat om decoraties. Natuurlijk zul je wel decoraties gebruiken, maar die moeten dan wel goed bij de stijl  en bij de kleuren passen.

In de foto hieronder zie je een witte kast met daarop zwart-witte decoraties. Dit past perfect in een modern interieur. Om mooie zwart-wit posters te shoppen ga hier naar onze zwart-wit collectie Of lees hier dit Blog over zwart wit posters. 

modern interior

Shop deze poster 

In de keuken is het steeds populairder om een eiland te hebben, dit past ook in een modern interieur heel mooi! Als je kiest voor een eiland, zal dit ook in je moodboard terugkomen. In ons moodboard hebben we een zwart-wit eiland gekozen. Ook in de keuken zie je de strakke lijnen goed terugkomen.

zwart wit modern interieur

Voor alle andere kamers in het huis,de badkamer, de slaapkamer etc is het belangrijk dat je je houdt aan de kleuren en de strakke lijnen. Je kleuren haal je uit je moodboard, zwart-wit en eventueel nog accentkleuren. Wil je liever decoreren in een andere woonstijl? Lees dan dit blog

Is de moderne interieur stijl toch niet voor jou? Lees dan onze blogs over een Industrieel interieur , een Landelijk interieur of Verschillende interieurstijlen

Dit blog is gemaakt in samenwerking met interieurstyliste Janina Bueno, www.janinabueno.com / @jb_styling_interieur

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd