posterwand maken in huis

Hoe maak je een posterwand

bloemen posterwand

Osare posters 

Posters zijn leuke wanddecoraties in elke stijl. Je kunt posters eigenlijk in elke woonstijl wel gebruiken. Ze zijn er in verschillende maten en je kunt ze makkelijk om de zoveel tijd wisselen voor iets nieuws, dat maakt een posterwand de perfecte wanddecoratie!

Een posterwand is dé manier om je posters bij elkaar te clusteren om een rustigere sfeer te creëren in huis. In dit blog leer je hoe je een posterwand maakt.  

Een posterwand maken is in theorie heel simpel, het is namelijk een verzameling van posters. toch zijn er enkele vuistregels die je kunt toepassen bij het maken van jouw posterwand. Wij helpen je hier op weg om een mooie posterwand te maken die straalt in jouw interieur.

vuistregel posterwand maken

Posterwand inspiratie

bga 

De eerste vuistregel is decoreren in de interieurstijl. 

Verschillende woonstijlen gebruiken verschillende decoraties. Hier hebben we een blog geschreven over de verschillende woonstijlen. Wanneer je weet welke woonstijl jij gebruikt in jouw interieur kun je de decoraties daarop baseren. In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

Een tweede vuistregel is kleurgebruik

Welke kleuren gebruik je al in jouw interieur? Zijn dat vooral lichte kleuren als beige, crème of licht roze? Dan is het beter om een lichte posterwand te maken met witte kleuren. Zo zouden een aantal zwart-wit posters waarbij wit de meest dominante kleur is een mooie uitkomst bieden.

Wij zien ook dat er steeds meer donkere posterwanden worden gemaakt. Een donkere posterwand maken kun je doen in een interieur dat meer donkere kleuren gebruikt. Een goed voorbeeld is de industriële interieurstijl. In de industriële woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van metaal, vaak heeft dit een donkere kleur. In deze stijl zou je dus goed een donkere posterwand kunnen maken met meer zwarte posters.   

Een derde vuistregel is de vorm van de posterwand.

Posters zijn er in veel verschillende maten, hier kun je veel verschillende vormen mee maken. Je hoeft de posters namelijk niet op een rijtje naast elkaar te hangen. Ze kunnen ook door elkaar heen hangen en veel verschillende maten hebben. 

De vorm van de posterwand heeft ook weer te maken met de woonstijl van jouw interieur. In een strakke moderne interieurstijl is het beter om een posterwand te maken met strakke lijnen. Dit kun je doen door de posters naast elkaar op te hangen en dezelfde maten te gebruiken, zoals hieronder. 

posterwand met Osare posters

Bij andere interieurstijlen wordt vaak wel gekozen voor een wat speelsere sfeer. De posters worden dan in verschillende maten en door elkaar opgehangen. 

Wil je graag voor de speelsere sfeer gaan? Zorg er dan voor dat je al een idee hebt van de lay-out en maten van de posters voordat je gaat bestellen. 

Dit kun je doen door papiertjes te gebruiken in de maten die je aan de wand wilt. je kunt deze papiertjes ophangen met plakband en zo wisselen tot je tevreden bent met het resultaat.

 Met dit trucje voorkom je gaten in de muur die vervolgens niet meer weggaan en moeten worden afgedekt... 

Een laatste bonus tip van ons is een contrast verwerken in jouw posterwand. Een kleurencontrast in de posterwand zorgt voor meer aandacht naar de posters. Zo straalt het toch wat meer aan jouw wand!

Maak de perfecte posterwand

interiortwin

posterwand maken

@huisje133

Veel succes met het maken van jouw posterwand!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd