De Ultieme Handleiding Voor Een Landelijk Interieur

Landelijk interieur creëren 

Landelijk interieur

(Bron)

De boerderijstijl wordt steeds populairder. Niet alleen op de boerderijen zelf, maar ook in de stad. Je kunt de landelijke stijl namelijk heel goed zelf creëren in jouw interieur ongeacht waar je woont. 

Eerst moeten we weten wat een landelijke interieurstijl inhoudt. Een landelijk interieur is heel warm en heeft gezellige plekjes, dit samen zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt in een landelijk interieur. 

Een landelijk interieur is geïnspireerd door de boerenhuis stijl en wordt steeds populairder. Wij gaan je in deze handleiding helpen om zelf een landelijke interieur stijl te creëren. 

De landelijke interieur stijl 

Om gelijk aan de slag te kunnen met jouw landelijke interieur stijl hebben wij voor jou hier een duidelijke handleiding gemaakt. We hebben de weg naar een landelijk interieur opgedeeld in bruikbare stappen, je kan zelf bepalen hoeveel van deze stappen je wil gebruiken. Als je ze niet allemaal voltooit is dat ook goed. 

Landelijk interieur maken

Stap 1. De eerste stap naar een landelijk interieur is het gebruik van landelijke materialen. In een landelijk interieur zie je vaak natuurlijke materialen, zoals hout. Maar ook veel zachte materialen, zoals linnen, katoen en andere aaibare materialen. Zorg ervoor dat je veel zachte materialen gebruikt in je interieur, denk aan kussens, plaids, schapenwollen dekens etc. 

Landelijk interieur decoraties

(Bron)

Stap 2. De landelijke kleuren. In een landelijk interieur worden vaak lichte kleuren gebruikt. Kies dus bij een landelijk interieur voor zandtinten en aardetinten. De kleuren die je zou kunnen gebruiken zijn: beige, pastel kleur, taupe, maar ook lichte kleuren die een beetje afwijken van de witte kleur kunnen leuke accenten zijn. Denk een mintgroen, licht roze etc. Je kunt deze lichte kleuren goed terugbrengen in de vloer met laminaat.  

 

Woonkamer landelijke stijl

(Bron)

Stap 3. Een grote bank met veel kussens is ook kenmerkend voor een landelijk interieur. De kussens geven de kamer een zachte uitstraling en wij raden je ook aan om voor een zachte bank te kiezen in een lichte kleur. 

Landelijke bank met kussens

Stap 4. Rotan decoraties zijn heel populair in een landelijke stijl, omdat het een natuurlijke uitstraling heeft. Denk aan een rotan stoel of mand. Je kan deze ook heel goed combineren met droogbloemen. Deze zullen dan samen ook zorgen voor een mooie landelijke uitstraling.

 

Rotan gebruiken in huis

(Bron)

Stap 5. Een houten of stenen vloer. De houten vloer heeft een natuurlijke uitstraling en zou je kunnen gebruiken in de woonkamer en de slaapkamers. De stenen vloer zou je dan kunnen hebben in de keuken, samen geeft dit een leuke boerderij huis uitstraling. 

 

landelijk huis doorkijkje

Stap 6. In een landelijk interieur worden vaak oorstoelen of hangstoelen gebruikt. Kijk voor je eetkamerstoelen eens naar oorstoelen, want die passen heel goed in een landelijk interieur. De oorstoelen zijn namelijk vaak heel zacht en hebben vaak lichte kleuren. 

 

oorzetels in huis

Veneta

Stap 7. Een authentieke kachel of open haard. Dit staat prachtig in een landelijk interieur, omdat je een kachel of open haard al snel associeert met een boerderij.

 

openhaard landelijke stijl

(Bron)

Stap 8. De kleine decoraties. Als kleine decoraties in een landelijk interieur kun je rotan artikelen gebruiken. In een landelijk interieur zou je ook veel andere dingen kunnen gebruiken om te decoreren, zoals kaarsen, kussens en lantaarns

 

landelijke woonkamer

(Bron)

Stap 9. Groen! Planten passen heel goed in een landelijk interieur, omdat het de natuur in huis brengt. Planten geven ook mooi kleur aan de ruimtes in huis. 

 

Meubels in huis met natuurlijke materialen

Gefeliciteerd, als je deze stappen toepast in jouw interieur kun jij van elk huis een landelijk huis maken! Wil je toch liever een andere stijl in je interieur? Lees dan dit blog over een industrieel interieur.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd